Nieuwe Fietsplan onder WKR

WERKKOSTENREGELING

Nog eenvoudiger een fiets van de zaak

Fluitend op een nieuwe Gazelle naar het werk, van het werk. Dat is niet alleen bevorderlijk voor het milieu, maar ook veel gezonder. En met de nieuwe werkkostenregeling is een Gazelle van de zaak nu nog eenvoudiger geregeld. Voor werknemer én werkgever. Gazelle geeft een duidelijke uitleg over de werkkostenregeling.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vanaf 1 januari 2015 kan uw werkgever het budget voor een nieuwe Gazelle bepalen. U, als werknemer, komt daarnaast, zelfs met de fiets, in aanmerking voor een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer; dat kan ook binnen een straal van tien kilometer. Met de kilometervergoeding kunt u bijvoorbeeld een nieuwe Gazelle financieren. De werkkostenregeling biedt tal van mogelijkheden om voordelig een nieuwe Gazelle aan te schaffen via uw werkgever.

 

Belangrijkste verschillen

Tussen de oude en nieuwe regeling

De nieuwe werkkostenregeling is een stuk eenvoudiger en overzichtelijker te hanteren dan het oude ‘fietsplan’. U hoeft niet meer te verantwoorden aan de fiscus dat de fiets daadwerkelijk gebruikt wordt voor woon-werk verkeer.

Daarnaast was in het oude ‘fietsplan’ het budget van een nieuwe fiets begrensd op € 749, die limiet is in de nieuwe regeling komen te vervallen. Dit biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een elektrische Gazelle van de zaak. Zo wordt naar het werk fietsen nóg leuker, ook voor grotere afstanden.

Bekijk het rekenvoorbeeld van de WKR

Voordeel voor werknemers

 

Ook als uw werkgever geen fiets van de zaak aanbiedt kunt u voordeel behalen met de nieuwe werkkostenregeling. Zo kunt u tot wel € 0,19 per kilometer reiskostenvergoeding krijgen; onbelast. Ook als u binnen een straal van tien kilometer van het werk woont.

Een mooie kans om voordelig een nieuwe Gazelle te financieren. Download de brochure voor meer informatie of om mee te nemen naar uw werkgever.

 

Voordelen voor werkgevers

 

De talloze ingewikkelde regels rondom vergoedingen en verstrekkingen zijn vereenvoudigd in de nieuwe werkkostenregeling. U als werkgever mag nu 1,2% van de totale loonsom onbelast schenken aan uw personeel. Dit budget heet “de vrije ruimte”.

Daarnaast bent u niet meer verplicht om de uitgaven binnen de vrije ruimte richting de Belastingdienst te verantwoorden. U hoeft het dus niet meer aannemelijk te maken dat de fiets echt voor het woon-werkverkeer wordt gebruikt. Zo kunt u veel eenvoudiger een nieuwe Gazelle aan uw medewerkers schenken. 

Ontdek alle wijzigingen of download de brochure voor meer informatie.